Prajitura EDITH

de angelika in Prajituri, 8 Ian 2014 | 10684 vizualizari

 

Din copilarie imi amintesc cu drag de aroma unei prajituri pe care o facea vecina mea de la ap. 21 -o gospodina desavarsita. Am cautat prin multe carti aceasta reteta, dar n-am gasit-o. In sfarsit am facut rost de ea, am facut-o si am denumit-o " Prajitura EDITH" dupa numele vecinei mele care in curand va implini 89 de ani.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat ai nevoie de:
  • 750 g faina
  • 2 pachete unt - 400 g total
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 2-3 linguri cu smantana
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • Pentru crema ai nevoie de:
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 150 g nuca macinata
  • intre blat si crema se intinde continutul unui borcan(370g) gem de caise.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura EDITH:

Se amesteca untul cu zaharul si smantana. Pe rand se adauga cele 3 galbenusuri, coaja de lamaie si praful de copt stins.La sfarsit se pune faina si se amesteca pana obtinem o coca taricica.Aluatul se lasa la rece pana facem crema.

Pentru crema batem  2 albusuri + cele 3 albusuri ramase de la blat, la care adaugam zaharul. Cand obtinem o spuma tare punem pe rand 2 galbenusuri iar la sfarsit nuca macinata si zaharul vanilat. Dam crema la rece timp de 15 min.

Acum vine partea cea usoara. Impartim aluatul asa: 3 sferturi blat si un sfert grilaj.

Punem hartie de copt in tava (de 25x35 cm) si intindem aluatul in grosime de cca 1 cm. , apoi luam o spatula si intindem gemul. A treia operatie este intinderea cremei. Dupa aceea facem o foaie din sfertul de aluat si taiem fasii late de cca 1 cm pe care  le asezam peste crema in forma de grilaj.Dam prajitura la cuptor pentru 30 min.

O taiem rece dupa ce am pudrat-o cu zahar .Un deliciu.

POFTA INTERESANTA !!!

TIPS-URI

1

pentru aceasta prajitura vom folosi o tava de aragaz dreptunghiulara obisnuita.

2

puteti inlocui gemul cu oricare altul fiecare dupa gust.

3

pe vremuri bunicile noastre cred ca o faceau cu marmelada.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura EDITH" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mar si nuca (reteta de post)