Uite cum a mai venit un weekend in camin, cuptorless :)) Si pentru un musafir special pancakes sa fie! (clatitele deja sunt demodaate :P :)) ) Si cum ne-am saturat de geeem, am zis sa incerc ceva mai special: sosul de vanilie, E INCREDIBIL.Am zis!
Pentru aluat:
Pentru sosul de vanilie:
Aluatul:
Faina se amesteca bine cu zaharul, sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Separat amestecam galbenusurile cu iaurtul, laptele si untul topit/uleiul, apoi turnam peste faina si omogenizam.
Fiecare pancake se coace pe ambele parti cate 2min, la foc mic, intr-o tigaie unsa cu un servetel imbibat in ulei. Cel mai usor se intorc cu paleta.
Sosul de vanilie:
Laptele se incalzeste. Frecam bine galbenusurile cu zaharul (NU si cel bourbon) folosind o lingura de lemn, apoi inglobam faina. Turnam laptele fierbinte peste amestecul de galbenusuri (grija mare sa nu fiarba pentru ca se vor aduna galbenusurile!) si punem crema pe baie de aburi - pentru a obtine o textura fina - amestecand incontinuu pana cand se ingroasa. Din nou, grija sa nu clocoteasca.
Dupa ce o luam de pe foc adaugam zaharul bourbon si esenta de vanilie.
1
E indicat sa lasam 10-20min aluatul sa stea inainte de coacere.