Prajitura duet cu fructe

de Oana in Prajituri, 11 Noi 2010 | 9702 vizualizari

 

Duet de branza si ciocolata si fructe delicioase!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 125 g unt
  • 200 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 50 g amidon
  • 40 ml lapte
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 250 g branza de vaci
  • 200 g frisca lichida
  • un pliculet de gelatina granulata
  • 100 g zahar pudra
  • o ciocolata amaruie Kandia
  • Decor:
  • o banana
  • o mandarina
  • rondele de ananas
  • struguri
  • un plic de jeleu dr. Oetker
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura duet cu fructe:

Se incalzeste cuptorul, se lasa focul mic si se pregateste o tava de 20x30 cm si se tapeteaza cu hartie de copt. Fructele se lasa la scurs de zeama, mandarinele se curata de pielite. Se pot folosi ce fructe doriti.

Pentru blat, se separa ouale. Galbenusurile se bat cu laptele si zaharul in ploaie, se adauga apoi untul topit si racit. Faina se amesteca cu amidonuls i praful de copt si se amesteca in ploaie in compozitia de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se amesteca apoi in doua reprize in compozitia cu faina, amestecand cu o lingura de jos in sus, usor. Se toarna aluatul in tava si se coace pana se rumeneste usor si se verifica cu scobitoarea. Se scoate blatul si se lasa la racit pe un gratar, indepartand hartia de copt.

Branza se bate bine cu zaharul pudra. Gelatina se hidrateaza cu cateva linguri de apa si dupa 5 minute se topeste putin la microunde, cateva secunde, pana devine lichida. Se ameseca in branza. Se bate frisca bine si amesteca cu branza. Se imparte compozitia in doua. Se topeste ciocolata si se lasa la racorit putin, apoi se amesteca intr-una din jumatatile de crema de branza.

Blatul se taie in doua. Se aseaza prima foaie pe o tava, deasupra crema de ciocolata, apoi celalalt blat si crema de branza. Se decoreaza cu fructe dupa plac, le-am combinat bananele cu ananasul si mandarinele cu strugurii. Se prepara jeleul si se toarna deasupra. SE pune prajitura la rece cel putin o ora.

 

 

TIPS-URI

1

Blaturile merg insiropate, se poate folosi compotul de la ananas.

2

Peste rondelele de banane se stoarce zeama de lamaie, sa nu oxideze.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura duet cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Suzette