Brownie cu piersici

de Tabita _ in Prajituri, 2 Iun 2013 | 3879 vizualizari

 

Aspectuasa, delicioasa si oricand surprinzatoare, cam asa pot descrie aceasta minunata prajitura. Ideea provine de la Stefania Motta. Reteta originala era cu caise. Este tare buna. Merita incercata! Tava folosita 24 x 24

 

INGREDIENTE

  • 150 g faina
  • 150 g zahar
  • 120 g unt
  • 3 oua
  • 6 linguri cacao
  • 3 linguri de ciocolata sfaramata
  • 200g iaurt natural (preferabil cu cacao)
  • un praf de copt
  • o praf de sare
  • 4 jumatati de piersici din compot
  • 2-3 linguri zahar brun (eu am pus putina cacao) de presarat pe tava
  • unt pentru uns tava
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie cu piersici:

Prepararea aluatului: Untul se freaca bine cu zaharul pana devine ca o crema. Se adaugagalbenusurile unul cate unul pana la integrarea completa. Se adauga faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt. Se adauga iaurtul si ciocolata.

Separat, albusurile se bat spuma cu un praf de sare dupa care se incorporeaza in aluat, amestecand usor cu o lingura de jos in sus pana cand rezulta un amestec omogen. Tava se unge bine cu unt si se presara zahar brun.

Apoi se aseaza jumatatile de piersici la o distanta egala una de cealalta, cu partea in care a fost samburele in jos. Compozitia se rastoarna peste caise. Tava se da la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 35 de minute. Prajitura nu trebuie lasata prea mult in cuptor, ca sa nu se usuce. Se scoate din cuptor si se lasa in tava pana se raceste.

Apoi, se rastoarna pe o alta tava cu caisele in sus si se taie patrate in asa fel incat caisele sa fie plasate in centrul fiecarei negrese.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi in loc de piersici caise.

2

Se pot decora cu frunzulite de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

Tabita _ 1

03.06.2013, 23:09

Multumesc Liliana

bucatarie_marocana 1

06.06.2013, 08:49

arata frumos si gustos

Tabita _ 1

06.06.2013, 09:22

Multumesc Amina!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert guguluf (chec) cu alune de padure