Aceasta prajitura e facuta din foi cu miere, coapte pe fundul tavii. Pana aici nimic special. In general aceste foi sunt umplute fie cu crema de lamaie, fie cu crema cu gris. Reteta ce v-o prezint astazi are o crema mult mai fina si mult mai usor de facut. Am mancat-o prima oara acum vreo 20 de ani (facuta de soacra mea) si de atunci fac prajiturica asta ori de cate ori imi doresc un dulce special si rapid.
Iti multumesc, Mari pentru reteta :)
Incalzeste cuptorul la 180 C
Primele 5 ingrediente se pun intr-o craticioara si se fierb la baia de aburi 5 minute.
Se ia craticioara de pe foc si se pun bicarbonatul si coaja de la lamaie. Amesteca bine.Se adauga faina si, asa calda, se incorporeaza bine.
Imparte coca in 3 parti. Doua parti pastreaza-le la cald. Pe cea de-a treia intinde-o in foaie subtire, de dimensiunile tavii.
Unge fundul tavii cu unt si presara-l cu faina. Pune foaia pe fundul tavii si coace-o 3-4 minute, sau pana se aureste putin.
Cu grija pune foaia coapta pe un gratar si intinde-o pe cea de a doua pe fundul tavii. Coace-o si pe aceasta. In acelasi mod coace si a treia foaie. Lasa foile la racit.
Pe un platou pune o foaie si intinde pe ea 1/2 din frisca. Presara 1/2 din nuci si stafide. Deasupra pune a doua foaie. Peste ea intinde restul de frisca si presara restul de nuci si stafide. Deasupra pune a treia foaie.
Deasupra prajiturii pune o tava si o greutate. Lasa asa pana a doua zi, cand o poti taia. Se serveste presarata cu zahar pudra.