Mi-am propus ca pana la Paste sa nu mai fac nimic dulce. De ce? Pt ca mancam :)) Si se vede pe noi. Asa ca,avand totusi o pofta nebuna de ceva dulce,poc vine si Criss cu reteta ei. Nici n-am stat pe ganduri si m-am pus pe treaba. Am facut prajiturica doar ca i-am adus mici,mici modificari.
Pt aceasta reteta,m-am inspirat de aici. Reteta initiala este cu 5 linguri de indulcitor, dar sincer,pt mine este foooarte dulce. Asa ca, data viitoare va fi cu 3, maxim 4 linguri de indulcitor.
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma tare. Galbenusurile le amestecam cu crema de branza si indulcitorul si le mixam bine. Adaugam laptele si taratele (date prin rajnita de cafea) amestecate cu amidonul si mixam in continuare. Adaugam albusurile si le amestecam usor cu telul sau cu o lingura pana la omogenizare completa. Punem in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pt aproximativ o ora, la foc mic. Lasam la racit, apoi bagam la frigider pana a doua zi.
1
Compozitia este lichida si spumoasa.
2
La cuptor ea se va separa,iar deasupra se va rumeni.