Spirala cu mac

de adry88 in Dulciuri, 5 Oct 2011 | 3691 vizualizari

 

by postavaru am modicficato putin

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 80 g unt
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 1 cub de drojdie
  • UMPLUTURA
  • 200 g mac
  • 70 ml lapte
  • 2 albusuri
  • 100 g zahar
  • UNS
  • 1 galbenus
  • 2 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu mac:

Drojdia o amestecam cu putin lapte caldut, 1 lingura zahar. Acoperim si dam deoparte

Cernem faina intr-un bol, facem gaura in mijloc, adaugam oul, drojdia, zaharul, sarea si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut. Adaugam apoi untul topit si putin racit. Framantam un aluat care trebuie sa fie elastic. Acoperim si lasam la dospit 1 ora

Umplutura-punem laptele cu zaharul la fiert si cand zaharul s-a topit si laptele incepe sa fiarba  adaugam macul. Amestecam pana se omogenizeaza. Lasam sa se raceasca. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si adaugam compozitia de mac, amestecam pana se omogenizeaza

Impartim coca in 3 bucati, fiecare bucata se intinde intr-o foaie dreptunghiulara si ungem cu mac si rulam

Din primul sul formam o spirala care o asezam in mijlocul tavii, apoi continuam cu celelalte 2 suluri

Ungem cu galbenusul batut cu laptele si dam la cuptor pana se rumeneste frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca