Prajitura desteapta

de ralu_ca in Prajituri, 29 Oct 2013 | 60720 vizualizari

 

O prajitura care te cucereste...

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g unt
  • 1 l lapte
  • 9 linguri faina
  • 1 praf sare
  • 2 fiole esenta vanilie
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Dupa ce am separat ouale, am spumat galbenusurile impreuna cu zaharul, am adaugat untul topit, dar racit, esenta, faina si am omogenizat bine. Apoi am turnat laptele rece pana ce am obtinut un aluat omogen. Am batut spuma albusurile si le-am adaugat in compozitie, praful de sare, amestecand usor. Compozitia este destul de lichida. Intr-o tava am pus hartie de copt si am turnat compozitia (moale) si am introdus la cuptorul preincalzit si am lasat la foc moderat 1 ora, pana se rumeneste. Dupa ce s-a copt am stins focul si am lasat in cuptor sa se raceasca. Am portionat si am pudrat cu zahar pudra vanilat.

A iesit...o nebunie!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Bya Ralu 1

30.10.2013, 16:18

diana_k 1

31.10.2013, 08:25

mmmonica 1

13.08.2015, 17:11

buna ziua, am facut si eu prajitura asta ieri, insa se simte numai gust de ou, am impresia ca mananc omleta, am respectat reteta intocmai, voi ce credeti? multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Desteapta