Prajitura Desteapta

de Bucataria_Portocalie in Prajituri, 23 Feb 2010 | 6973 vizualizari

 

sursa de inspiratie Teo's Kitchen

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 250 gr zahar
  • 1 pachet unt
  • 9 linguri faina
  • 1 l lapte
  • zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Desteapta:

Punem la foc mic o cratita cu laptele, untul si zaharul. Cand s-a topit untul luam de pe foc si lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma, galbenusurile le amestecam cu zaharul vanilat. Peste galbenusuri adaugam compozitia de lapte cu unt si zahar (atentie, sa fie racita), amestecam usor cu un tel, adaugam albusurile batute spuma putin cate putin si treptat cele 9 linguri de faina.
Punem compozitia intr-o tava de marime medie, pe care o ungem cu putin unt. Dam la cuptor pentru 1 ora la foc mic.
O taiem rece, optional o pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Desteapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Bucataria_Portocalie 1

24.02.2010, 08:31

Silvia, acum vad exact intrebarea (e cam dimineata pentru mine ) depinde si ce tava folosesti. Uite, ti-am atasat o poza cu tava folosita.

ionix 1

24.02.2010, 10:11

yummy... o sa fac si eu o portioara

elena1988 1

10.03.2011, 17:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piersici si ricotta