Va propun o prajitura cu mere ,combinatia mea :) va garantez ca o sa va placa mult
Are un aluat foarte moale si fraged si gustos si bun si ...si :)
Curatam merele de coaja, dupa ce au fost spalate. Le radem pe razatoarea cu gauri mari si le punem in cratita cu 2 linguri de ulei si zaharul. Calim pana se inmoaie bine. Adaugam scortisoara si esenta.
Punem intr-un castron, apa, uleiul, zaharul, praful de copt, esenta, un praf de sare si scortisoara si amestecam bine. Adaugam 3 cesti de faina, amestecam bine, apoi cu cele 2 cesti framantam. Va fi un aluat mai moale, care nu se va mai lipi de castron. Impartim aluatul in doua. Intindem o foaie nu foarte subtire dar nici groasa, o punem in tava unsa si tapetata cu faiana. ATENTIE!!( tava mea este lunga aproape cat o tava normala de cuptor dar ingusta cam pe jumate. Aveti grija sa va orientati, sa nu o puneti in tava normala de cuptor ca va iesi lipie :)) )
Punem compozitia de mere peste foaie, iar deasupra cealalta foaie. Bagam la cuptor la foc mijlociu pana se rumeneste frumos deasupra. Pudrati cu zahar pudra cu gust de vanilie