Blatul: Galbenusurile impreuna cu zaharul si apa fierbinte se amesteca cu mixerul pana devine spuma. Albusurile batute spuma cu un parf de sare. Amestecam cu grija albusurile batute spuma cu compozitia de galbenusuri . In cele 12 linguri de faina adaugam praful de copt si apoi cernem peste compozitia de mai sus, amestecand usor pana se incorporeaza faina. Aceasta compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana ce se coace, se face testul cu scobitoarea. Blatul dpa ce il scoatem din cuptor, il rasturnam pe un prosop curat si il lasam sa se raceasca, apoi se taie in doua.
Crema vanilie: Intr-o cratita punem 6 linguri faina, 200 g zahar si treptat 500 ml lapte rece. Amestecam a.i. sa nu se formeze cocoloase si dam la fiert pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca , apoi adaugam rama, zaharul vanilat si amestecam pana devine omogena.
Asamblare: Blatul il tyaiem in doua si jumatate din crema asezam peste blat. Deasupra cremei punem bucatele de rahat taiate bastonase si presaram nuca. Apoi celalalt strat de crema, iar deasupra jumatatea a 2a de blat. Ciocolata se topeste cu putin lapte, putin unt si cand aceasta este fluida se glazeaza prajitura.
Se lasa la rece cateva ore.
Pofta buna!