Desert prajitura cu foi de napolitana si doua creme

de Constelatialeu in Prajituri, 25 Aug 2020 | 6966 vizualizari

 

Am mancat eu de la Bucataras Mirela o rulada cu foi de napolitana, crema de biscuiti si crema cu nuca de cocos si mi-am placut mult de tot. De atunci tot zic ca fac si eu, azi mi-a picat pe prajitura asta,doar ca eu am ales foi rotunde de napolitana si am facut prajitura in forma de tort si nu de rulada. Am dublat cantitatile fata de reteta initiala pentru rulada.

 

INGREDIENTE

  • 5 Foi de napolitana rotunde
  • Crema de biscuiti
  • 300 g biscuiti macinati
  • 200 g zahar tos
  • 350 ml apa
  • Crema cu nuca de cocos
  • 6 linguri apa
  • 200 g zahar tos
  • 200 g unt cu 82% grasime
  • 200 g lapte praf Raraul
  • 100 g nuca de cocos
  • Decor
  • ciocolata topita
  • nuca cocos
  • cirese confiate, rosii si verzi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi de napolitana si doua creme:

Am pregatit cremele aproape in acelasi timp.

Crema biscuiti: Zaharul l-am pus sa se caramelizeze, cand a capatat culoarea chihlimbarului, am turnat apa, cu atentie mare la aburi, apoi am lasat sa fiarba pana ce zaharul caramelizat s-a topit. Apoi am tras de pe foc cratita si am adaugat biscuitii macinati si am omogenizat bine.

Crema cu nuca de cocos. Apa, untul si zaharul le-am pus sa fiarba, am lasat sa dea in 2-3 clocote, apoi am tras cratita de pe foc si am adaugat laptele praf si nuca de cocos.

Asamblare: Foile de napolitana au fost si albe si maro, asa ca am alternat. Am asezat o foaie de napolitana maro, am intins crema de biscuite si peste am intins crema cu nuca de cocos, cremele sa fie fierbinti, apoi am asezat foaie alba, am intins crema de biscuiti si crema cu nuca de cocos, apoi foaie maro de napolitana, crema de biscuite, crema cu nuca de cocos, foaie alba de napolitana, crema de biscuite si crema cu nuca de cocos, ultima a fost foaie de napolitana maro. De fiecare data cand am pus foaia de napolitana, am presat sa faca aderanta cu crema. La final am glasat cu ciocolata topita, am presarat nuca de cocos si am ornat cu cirese confiate. Am dat la frigider pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de napolitana si doua creme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura galbena cu mure, aroma de apa de trandafiri si crantz