Prajitura de gris cu iaurt si mere rosii

de oanapl in Prajituri, 21 Feb 2017 | 8648 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 75 g unt
  • 120 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  •  3 oua
  • 300 g iaurt
  • 200 g faina
  •  1 plic praf de copt
  • 100 g gris
  • Pentru umplutura:
  • 6 mere rosii
  • zeama de la o lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de gris cu iaurt si mere rosii:

Speli merele (nu se decojesc!). Tai fiecare mar pe jumatate, si-apoi in sferturi. Scoti casuta cu samburi, le tai in felii potrivite si le amesteci cu zeama de la o lamaie, pentru a nu se innegri. Incingi cuptorul la 180 grade C.

Topesti untul si il lasi deoparte sa se racoreasca si il bati apoi (cu mixerul sau telul) impreuna cu zaharul simplu si vanilat, timp de 1-2 minute. Adaugi ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. La final, adaugi iaurtul. Inglobezi in compozitia de iaurt, faina cernuta cu praful de copt. Adaugi grisul si amesteci totul foarte bine.

Tapetezi tava cu hartie de copt. Torni aluatul si il nivelezi. Distribui uniform bucatile de mar in aluat (eu am creat randuri cu feliile de mar).

 Coci prajitura timp de 25-30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de gris cu iaurt si mere rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere