Aluatul: Intr-un bol se pune faina amestecata cu praful de copt, untul taiat cubulete, zaharul si zaharul vanilat si oul. Se amesteca intai cu varful degetelor apoi se framanta pana obtinem un aluat fraged care se poate intinde. Se mai adauga faina in cazul in care aluatul cere. In tava tapetata cu hartie de copt se intinde foaia.
Umplutura: Branza se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat bine pana ce acesta se dizolva. Se adauga oul, praful de budinca, zeama de lamaie si stafidele. Se omogenizeaza bine apoi se toarna compozitia peste aluatul din tava. Se da la cuptor la 180 de grade si se lasa pana se rumeneste usor deasupra. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Glazura: Intr-un vas se amesteca sucul de mere (sucul sa fie verde) cu zaharul si praful de budinca. Se omogenizeaza si se pune pe foc. Se amesteca continuu pana se ingroasa, se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca (nu mult) apoi asa calduta se toarna peste prajitura. Se da la rece pt cateva ore apoi se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
1
Pt. glazura se poate folosi si budinca de frisca.
2
Sucul de mere se poate inlocui cu suc de kiwi.