Prajitura "Daca n-ai oua" :)) (nr 200)

de Anamaria7 in Mancaruri de post, 12 Aug 2012 | 12741 vizualizari

 

Ca sa continui seria de rasete din data de 10 august de la prima seara a intalnirii minunate a bucatarasilor, va prezint pentru nr. 200 o reteta inedita ce va folosi tuturor celor fara oua :)))) in frigider. Tot omu' mai ramane si fara, cele de cumparat uneori sunt de o calitate indoielnica sau romanul credincios vrea sa tina post! Mentionez ca nasa care a botezat aceasta bunatate dulce este MAMA (dam vina pe mama pentru ideile nebune :)) >:) ) care si acum crapa de ras.

Gata cu gluma, sa trecem la lectia serioasa acum! Ideea de baza: fiecare ou se poate inlocui cu o banana mare, bine coapta. In general, cel putin pandispanurile incercate pana acum, ies foarte bune si aromate! Sa trecem la treaba!

 

INGREDIENTE

  • 3 banane mari si bine coapte
  • 225 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 200 ml ulei
  • 1 esenta de vanilie
  • 200 ml lapte de soia/apa
  • 15 g praf de copt
  • 450 g faina
Portii: 40
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Daca n-ai oua" :)) (nr 200):

Bananele se paseaza bine apoi se adauga zaharul si se mixeaza la viteza mare.  Uleiul se adauga ca la maioneza, in fir subtire, laptele/apa la fel + esenta. La final se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt.

Deasupra se pun fructele alese, noi am vrut caise si afine.

Se coace la 180 C.

 

TIPS-URI

1

Daca fructele sunt prea acre, la servire se poate pudra cu zahar.

2

Pentru aceasta cantitate am folosit o tava de 35x45 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Daca n-ai oua" :)) (nr 200)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

diaconta 1

05.09.2013, 15:08

Ca sa continui seria de rasete din data de 10 august de la prima seara a intalnirii minunate a bucatarasilor, va prezint pentru nr. 200 o reteta inedita ce va folosi tuturor celor fara oua )) in frigider. Tot omu' mai ramane si fara, cele de cumparat uneori sunt de o calitate indoielnica sau romanul credincios vrea sa tina post! Mentionez ca nasa care a botezat aceasta bunatate dulce este MAMA (dam vina pe mama pentru ideile nebune ) care si acum crapa de ras. Gata cu gluma, sa trecem la lectia serioasa acum! Ideea de baza: fiecare ou se poate inlocui cu o banana mare, bine coapta. In general, cel putin pandispanurile incercate pana acum, ies foarte bune si aromate! Sa trecem la treaba
))))))))))))))
vai Anusca mea draga,tare as mai fi vrut sa te vad si anul asta
"fiecare ou se poate inlocui cu o banana" mie nu-mi plac bananele ,deci ce pun?
"Tot omu' mai ramane si fara" CORECT ) mai ales cand nici nu te astepti
"o reteta inedita ce va folosi tuturor celor fara oua ))"
a nu se include aici si domnu' Adrian Nastase,ca-i incurcam socotelile

Ina 1

05.09.2013, 18:25

Cu alte cuvinte... Cine n-are oua, macar banana sa aiba ) Mare si coapta, cica

Valclaudia 1

05.09.2013, 22:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post cu caise