Tiramisu, reţetă originală

de Oana in Dulciuri, 16 Mar 2009 | 11130 vizualizari

 

Am citit pe net despre istoria tiramisu. Este super haioasa. Traducerea numelui in engleza ar fi “pick me up” sau” carry me up”, iar originile le gasim in Italia secolului al 17-lea! A fost creatatunci la Siena, in nordul Italiei, in provincia Toscana, cu ocazia unei vizite a ducelui Cosimo de’ Medici III (1642-1723). Legendele spun ca prajitura era preferata curtezanelor din Venetia care lucrau intr-un bordel deasupra unui restaurant si aveau nevoie de un energizant pentru relatiile amoroase

 

INGREDIENTE

  • un pachte 400 gr piscoturi Savoiardi
  • doua cutii a 250 gr mascarpone Galbani
  • 4 linguri de lichiorul Amaretto
  • cacaoa Darling
  • 4-5 oua
  • ciocolata
  • zahar pudra
  • batonul de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu, reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Separam albusul de galbenus la cele 4-5 oua de gaina (25 daca folositi de prepelita).

Amestecam galbenusurile cu zaharul, folosind robotul de bucatarie. In aceasta compozitie turnam doua linguri de lichior Amaretto. Adaugam brinza mascarpone si se omogenizeaza (cu mixerul).

Apoi se bat albusurile spuma (tot cu mixerul) si se incorporeaza si ele amestecind usor cu o lingura.

Am pregatit vasul (am pus in el o folie transparenta pentru ca dupa ce sta la rece sa scoatem tiramisul din acest vas si sa-l punem pe un platou). Primul strat este de crema. Al doilea de piscoturi inmuiate in cafea in care am mai adaugat si putin lichior Amaretto. Al treilea de crema, apoi iar piscoturi (depinde cit de inalt este vasul :) ). Dupa ce s-a umplut vasul se baga in frigider 3-4 ore.

Dupa ce-l vom scoate de la frigider, il vom pune pe un platou si vom presa cacao din belsug pe el.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu, reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţeta cu frisca