Tiramisu, reţetă originală

de Oana in Dulciuri, 16 Mar 2009 | 11286 vizualizari

 

Am citit pe net despre istoria tiramisu. Este super haioasa. Traducerea numelui in engleza ar fi “pick me up” sau” carry me up”, iar originile le gasim in Italia secolului al 17-lea! A fost creatatunci la Siena, in nordul Italiei, in provincia Toscana, cu ocazia unei vizite a ducelui Cosimo de’ Medici III (1642-1723). Legendele spun ca prajitura era preferata curtezanelor din Venetia care lucrau intr-un bordel deasupra unui restaurant si aveau nevoie de un energizant pentru relatiile amoroase

 

INGREDIENTE

  • un pachte 400 gr piscoturi Savoiardi
  • doua cutii a 250 gr mascarpone Galbani
  • 4 linguri de lichiorul Amaretto
  • cacaoa Darling
  • 4-5 oua
  • ciocolata
  • zahar pudra
  • batonul de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu, reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Separam albusul de galbenus la cele 4-5 oua de gaina (25 daca folositi de prepelita).

Amestecam galbenusurile cu zaharul, folosind robotul de bucatarie. In aceasta compozitie turnam doua linguri de lichior Amaretto. Adaugam brinza mascarpone si se omogenizeaza (cu mixerul).

Apoi se bat albusurile spuma (tot cu mixerul) si se incorporeaza si ele amestecind usor cu o lingura.

Am pregatit vasul (am pus in el o folie transparenta pentru ca dupa ce sta la rece sa scoatem tiramisul din acest vas si sa-l punem pe un platou). Primul strat este de crema. Al doilea de piscoturi inmuiate in cafea in care am mai adaugat si putin lichior Amaretto. Al treilea de crema, apoi iar piscoturi (depinde cit de inalt este vasul :) ). Dupa ce s-a umplut vasul se baga in frigider 3-4 ore.

Dupa ce-l vom scoate de la frigider, il vom pune pe un platou si vom presa cacao din belsug pe el.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu, reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţeta adaptata