Prajitura cu zmeura si ciocolata

de CameliaR in Dulciuri, 2 Oct 2015 | 4958 vizualizari

 

Gustul acrisor dat de crema de zmeura se imbina superb cu gustul dulce al cremei de ciocolata.Ador prajitura asta.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 100 ml ulei
  • 250 g iaurt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 oua
  • 250 g faina
  • 200 g zahar
  • 90 g cacao
  • 1 praf de sare 1 lingurita bicarbonat 1 lingurita praf de copt

  • Crema de ciocolata:
  • 80 g zahar
  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 100 ciocolata neagra
  • 100 g unt
  • 1 lingurita esenta de vanilie

  • Crema de zmeura:
  • 400 g zmeura(poate fi si zmeura congelata)
  • 2 linguri dulceata de visine
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de amidon
  • 3 linguri de apa
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura si ciocolata:

Blat:

Fierbem apa si o amestecam cu cele 90 g de cacao pana se omogenizeaza. O lasam la racit. Amestecam faina cu praful de copt, zaharul, praful de sare si bicarbonatul. Mixam usor ouale cu uleiul, esenta de vanilie si iaurtul. Turnam amestecul peste  crema de cacao si omogenizam. Apoi turnam compozitia lichida (ouale mixate usor cu esenta de vanilie, uleiul si iaurtul) peste cea solida. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Turnam compozitia intr-o tava de 30/40 cm si nivelam. Eu am pus compozitia intr-o tava rotunda. Coacem blatul timp de 20-25 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul, il lasam la racit iar apoi in taiam in doua bucati egale. O bucata din ele o taiem in doua pe orizontala, astfel incat sa obtinem 2 bucati de blat mai subtiri. Mie nu prea mi-a iesit pentru ca nu am avut cutit cu lama mai mare si m-am chinuit. Cu siguranta voi o sa reusiti.

Crema de ciocolata:

Punem laptele pe foc cu zaharul. Separat mixam usor ouale cu amidonul. Cand laptele este fierbinte turanm cateva liguri peste oua si amestecam bine. Punem compozitia de oua peste lapte si dam la foc mediu. Amestecam continuu pana crema incepe sa fiarba si se ingroasa. Luam crema de pe foc  si adaugam ciocolata rupta in bucatele. Amestecam bine iar apoi taiem untul in bucatele si in omogenizam cu crema. La final punem o lingurita de esenta.

Crema de zmeura:

Punem zmeura cu zaharul la foc mic. Lasam sa fiarba 5 minute pana se inmoaie complet. Desfacem amidonul cu 3 linguri de apa si il adaugam peste zmeura. Adaugam si cele 2 linguri de dulceata de visine. Lasam 2 minute la fiert pana se ingroasa. Dam crema la rece.

Asamblare:

Punem o felie de blat pe un platou. Eu nu am avut un platou asa mare si am pus blatul pe un tocator mai mare.Intindem uniform mai mult de jumatate din compozitia de crema. Acoperim cu o felie de blat mai subtire si punem jumatate din crema de zmeura. Punem deasupra si a doua felie de blat subtire. Nivelam restul din crema de ciocolata. Acoperim prajitura cu restul de crema de zmeura. Punem prajitura la rece pentru jumatate de ora. Dupa cum se vede in poza de prezentare apare in forma rotunda. Am luat un bol rotund si cu ajutorul cutitului am taiat in prajitura exact forma dorita. Daca aveti forme special pentru decupat o sa va iasa si mai bine. Am decorat si cu cateva coacaze. Vroiam sa fac si o glazura de ciocolata dar pe parcurs m-am razgandit. De asta o sa vedeti in poze si pliculetele cu gelatina pe care nu am mai folosit-o.

Mult success! 

TIPS-URI

1

Puteti sa puneti in compozitia de blat si putina coaja rasa de lamaie.Are un gust interesant.

2

Daca vreti mai multe fructe mai puneti in crema de zmeura bucatele de zmeura proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu mere, pandispan si mascarpone