Se bat ouale intregi cu zaharul pana devine spuma tare.
Se adauga alternativ uleiul, laptele si faina, si se amesteca cu mixerul pana devine un aluat moale.
Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.
Deasupra se pune zmeura (aproximativ 250 gr, eu am luat-o din gradina bunicii si nu am cantarit-o; pune suficienta cat sa acopere toata suprafata tavii).
Se da la cuptorul incins aproximativ 30 minute (10 minute la foc mare, 10 la foc mediu si 10 la foc mic), verificand din cand in cand daca nu se arde, dar fara sa deschidem cuptorul.
Cand e gata, o taiem felii in tava și presaram zahar pudra.
Pofta buna!
1
Se pot folosi diferite fructe. Vara folosesc fructe proaspete (caise, piersici, zmeura) iar iarna le folosesc pe cele din conserva pregatita special pentru asa ceva.
2
Cana pe care am folosit-o este o cana obisnuita de ceai (aprox 300 ml).