Un dulce minunat!!
Aluatul
Apa cu untul, sarea si zaharul se pun pe foc , cand clocotesc se adauga faina si se amesteca pana se desprinde de pe vas. Se lasa la racit. Cand este rece se amesteca cu ouale, care le punem pe rand si le incorporam. Se pune hartie de copt in tava, se formeaza gramajoare cu lingura si se dau la foc mai mare 25-30 minute. Apoi se scot si se lasa la racit.
CREMA 1
150 ml lapte se pun pe foc cu zaharul si esenta de rom. Amidonul si cacaoa se dizolva in castron cu 50 ml lapte. Cand clocotesete laptele de pe foc se toarna amidonul si se amesteca pana se ingroasa si se lasa la racit. Frisca se bate si se amesteca cu crema rece.
CREMA 2
Se bate frisca.
GLAZURA:
Ciocolata si frisca se pun pe foc pana se omogenizeaza.
Se taie gramajoarele in doua, se pune crema de ciocolata , frisca , capacelul si se glazureaza.
SA AVETI POFTA!!
1
Se poate folosi budinca de ciocolata din comert.