sursa:oana
Mai intai spalam visinele, le scoatem samburii si le presaram cu o cescuta de zahar. Trebuie sa le lasam asa cateva ore pana se indulcesc putin, se topeste zaharul si se formeaza un sirop.
Se incinge cuptorul.
Se scurge sucul de la visine.Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat bine cu zaharul pudra, adaugand pe rand cate o lingura. Se adauga apoi faina, lingura cu lingura, amestecand compozitia cu o lingura de lemn, de jos in sus.Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie si se toarna peste compozitia de galbenusuri. Se amesteca foarte incet cu lingura de lemn, de jos in sus, pana cand se incorporeaza bine si se obtine un aluat pufos.Se separa jumatate din compozitie in care se adauga cacao si esenta de rom. Se amesteca incet, de jos in sus.
Intr-o tava de 20x30 cm se pune hartie de copt, se adauga compozitia alba, apoi compozitia cu cacao, iar deasupra visinele scurse bine de sirop(mie mi s-au lasat toate la fund asa ca va sfatuiesc sa le tavaliti prin faina)
Se lasa la cuptor, la foc mic, 20-30 de minute, pana trece testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si se lasa la racit, apoi se taie prajitura si se pudreaza cu zahar pudra.