Blatul:
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam praful de copt si zaharul vanilat, apoi apa minerala si pudra de roscove.
Adaugam apoi in acest amestec alternativ cate o lingura de faina si spuma de albusuri pana incorporam toata cantitatea.
Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam amestecul in tava. Presaram gris si strugurei.
Coacem blatul la temperatura moderata pana trece testul cu scobitoarea.
Crema se prepara astfel:
- piscoturile se rup bucatele si se inmoaie in cafea;
-mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam cate o lingura de mascarpone.
-amestecam aceasta crema cu piscoturile hidratate si o dam la rece pentru 1 ora
Peste blatul racit repartizam crema scoasa din frigider, taiem marginile prajiturii si portionam.
Decoram prajiturelele cu glazura preparata astfel:
-amestecam zaharul cu pudra de cacao si adaugam apa. Fierbem la foc moderat pana obtinem consistenta dorita, apoi presaram bobite rosii (strugurei).
Dam la rece prajiturelele cel putin 1 ora, apoi servim.
Pofta buna!