Vroiam ceva racoros,dar si cu ceva ''blat'' si m-am gandit eu sa fac combinatia asta,clatite,ricotta si iaurt grecesc.
Mai intai am facut clatitele. Cele 2 oua le-am mixat cu zaharul pana au devenit spumoase, am adaugat untul topit ,iaurtul si faina .Am subtiat cu laptele. Am copt 9 clatite, doar 6 le-am folosit la compozitie.
Cele 3 oua cu 200 g de zahar pe baie de abur pana se ingroasa. Gelatina se hidrateaza cu 50 ml apa rece si se adauga in galbenusuri dupa ce le-am lasat 10 minute sa se raceasca. Ricotta o amestecam cu 2 pliculete de zahar vanilat, apoi adaugam iaurtul, omogenizam. Peste aceasta compozitie turnam ouale cu gelatina si la final frisca batuta bine cu 2 pliculete de zahar vanilat si un pliculet de intaritor de frisca. Punem in compozitie si 20 g de pepite de ciocolata.
Clatitele le umplem cu nutella, dupa ce s-au racit. Capsunile le taiem in doua. Intr-o tava mai mica (fiecare pune in ce vas vrea) punem folie alimentara, pe fundul ei asezam capsunile, turnam un strat din compozitie ,apoi asezam clatitele si peste ele alt strat din compozitie. Dam la rece cca 2-3 ore. Cand s-a inchegat rasturnam pe un platou si ornam cu frisca.