Prajitura cu portocale

de mirela0911 in Prajituri, 7 Feb 2012 | 8460 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt.blat:
  • 3 oua
  • 1/2 cana zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • un varf cutit sare
  • 175g faina
  • 50 ml suc proaspat de portocale
  • 1 lgt praf de copt
Pt. crema:
  • 250g branza de vaci
  • 2 lg zahar pudra
  • 200ml frisca lichida
  • 1 lgt. esenta de portocale
  • 1 portocala
Pt. glazura
  • 250ml suc de portocale
  • 1 plic jeleu dr.oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu portocale:

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu praful de sare si zaharul. Se adauga galbenusurile pe rand, coaja si sucul de portocala. La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se toarna aluatul intr-o tava de 18*30 cm (aproximativ) tapetata cu hartie de copt. Se lasa la foc mic pt. 30-35 minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa sa se raceasca ina tava.

Crema: Se curata portocala de coaja si feliile de pielite dupa care se taie bucatele mici. Frisca se bate, se adauga branza bine scursa si amestecata inainte cu 2 lg zahar pudra, se pune esenta si portocala taiata. Se omogenizeaza si se toarna peste blatul racit.

Glazura: Se prepara glazura conform instructiunilor de pe plicul de jeleu, folosindu-se sucul de portocale. Se toarna peste crema, se niveleaza (eu nu prea m-am priceput, se si vede in poza) frumos si se lasa la racit. 

Se portioneaza si se serveste. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

mirela0911 1

08.02.2012, 00:02

iri_love Daria Corina va multumesc!

mirela0911 1

08.02.2012, 00:02

mamaie ma bucur ca iti place prajiturica mea!

butoiaurora76 1

19.07.2012, 00:24

delicioass

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
FURSECURI CU GEM