In sfarsit am gasit piure de castane la magazin :)) asa ca m-am pus pe treaba. Am facut aceasta prajitura care este un adevarat deliciu, o recomand cu incredere.... iar sursa mea de inspiratie, sau muza mea daca vreti:)):P, a fost Laura noastra, alias privatelaura sau burticuta sau balconita mai nou :))...hai ca o cunoasteti voi...Multumesc si sa nu ma bati tare >:D
Lasam pachetul cu piure de castane sa se dezghete. Facem 1-2 cafele (atat cat este necesar ca sa inmuiem piscoturile in cafea), indulcim cafeaua cu 2 lingurite de zahar brut, adaugam 1 paharel de Amaretto si o lasam sa se raceasca.
Mixam frisca cu zaharul, iar cand aceasta s-a batut adaugam mascarponele si cate putin din piureul de castane pana il terminam. Cand crema este gata mai adaugam 1 paharel de Amaretto.
Pt asamblare: luam cate un piscot si il inmuiem pt o secunda in cafea pe o parte si pe alta. Punem astfel piscoturile inmuiate in cafea pe o tava in care vrem sa facem prajitura. Punem crema peste primul strat de piscoturi, iar peste crema punem cel de-al doilea strat de piscoturi inmuiate in cafea. Pt ornat: punem cacaua intr-o strecuratoare mica de ceai si scuturam deasupra prajiturii strecuratoarea, in asa fel incat sa acoperim toata prajitura.
Dam prajitura la frigider pt 2-3 ore cel putin si apoi servim.
Pofta buna!!
1
daca serviti din prajitura si copilasilor mai mici atunci Amaretto, care este un lichior, se poate inlocui cu esenta de migdale sau rom, iar cafeaua expresso cu inlocuitor de cafea instant din cereale