Blat: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga pe rand zaharul batandu-se in continuare pana obtinem o spuma tare ca la bezea. Se pune si apa, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul se toarna in fir subtire amestecandu-se usor. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca bine si se toarna in ploaie, amestecand prin rasturnare cu o paleta. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa la foc mediu timp de 25-30 minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa la racit.
Crema: Pireul de castane se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Se zdrobeste apoi cu o furculita sau se da pe razatoarea mare. Frisca se bate apoi se amesteca cu pireul de castane (daca e prea tare pireul se poate omogeniza cu putina frisca lichida inainte de a se amesteca cu frisca batuta).
Se insiropeaza blatul cu siropul obtinut, se intinde deasupra crema de castane si se rade ciocolata. Se portioneaza si se serveste cu pofta!