Este o prajitura cu aspect de budinca, tare buna servita rece de la frigider!
Reteta pentru branza de iaurt o gasiti aici.
Separam albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le amestecam cu branza sfaramata si zaharul, apoi adaugam pe rand, uleiul, smantana, coaja de lamaie si esenta si omogenizam bine compozitia.
Albusurile le mixam spuma cu putina sare, apoi adaugam zaharul vanilat.
Amestecam albusurile usor in compozitia cu branza, apoi adaugam treptat grisul si faina amestecata cu praful de copt.
Va rezulta un aluat de consistenta celui de chec, poate putin mai grosut si usor cursiv.
Fructele spalate si scurse le feliem in 8 bucati si le asezam in tava tapetata cu unt.
Eu am folosit o tava de 26/36 cm.
Intindem aluatul peste fructele din tava, nivelam bine si dam tava la cuptor pentru 45 de minute la 180 de grade.
Dupa stingerea focului rasturnam imediat prajitura pe un platou si o lasam sa se raceasca bine, apoi o putem portiona.
Este o prajitura de sezon, nu prea dulce si racoroasa.
1
Fructele pentru aceasta prajitura nu trebuie sa fie prea coapte, pentru a nu se inmuia in timpul tratamentului termic.