Pentru foi :
Pentru umplutura :
Prima data se pregateste aluatul pentru foi. Intr'un vas se amesteca iaurtul,bicarbonatul,zaharul,uleiul,sarea si faina . Toate acestea se framanta bine astfel incat sa rezulte un aluat omogen si nu foarte tare. Aluatul obtinut se lasa 15 minute la rece.Intre timp merele se spala si se dau pe razatoare.Dupa cele 15 minute se ia aluatul de la rece si se imparte in 2 bucati. Se intinde prima foaie si se pune intr'o tava tapetata cu faina.Peste se presara putin gris si merele.Peste mere se presara restul de gris , zaharul si zaharul vanilinat.
Scotisoara se presara pe toata suprafata mai mult sau mai putin dupa gust.Se intinde si a doua foaie care se pune peste mere si se inteapa usor cu o furculita ca sa creasca uniform.Se da la cuptor la foc mediu pentru cca. 20 - 25 de min pana prinde o culoare rumen - aurie . Dupa ce este gata se lasa la racit apoi se presara pe toata suprafata zahar pudra.
Pofta buna !