Am gasit la oferta cateva carticele cu retete foarte interesante.
Am decis pentru inceput sa incerc ceva mai simplu sa vad daca prinde la familie.
Din fericire a fost un succes :) familia striga "repetir, repetir" :))
Pe viitor poate aduc si ceva mai putin simplu...asta in cazul in care nu raman iar fara taste la laptop :))
Blat
Sosul caramel
Topiti untul cu ciocolata si apoi lasati-le la racit.
Preincalziti cuptorul la 175 grade.
Ungeti o forma cu diametrul de 26 cm cu unt si presarati-o cu pesmet.
Separati albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu mixerul pana se intaresc. Galbenusurile se freaca cu zaharul si sarea pana se obtine o consistenta cremoasa. Adaugati apoi faina si praful de copt, compozitia de unt cu ciocolata si la urma albusurile.
Turnati aluatul in forma. Curatati perele,taiatile in jumatate, indepartati miezul si taiatile felii apoi asezatile deasupra aluatului. Voaceti prajitura timp de 50-60 minute sau pana s-a copt apoi lasati-o la racit
Intre timp puneti toate ingredientele pentru sos intr-o oala si lasati la foc mic pana se topeste untul. Lasati apoi sa fiarba la foc mic timp de 5 minute, pana se ingroasa lichidul.
Serviti prajitura cu sosul caramel cat e cald.
1
Sosul se poate raincalzi la foc mic.
2
Puteti folosi ce fructe doriti