Prajitura cu pere

de alinutza1983 in Prajituri, 15 Oct 2010 | 5899 vizualizari

 

Ca sa impac si capra si varza : )...am facut un dulce care sa imi placa atat mie , cat si iubitului ..:)...mie imi plac toate prajiturile pufoase, cu blat de pandispan, iar lui cele cu fructe ( in special tartele )...

 

INGREDIENTE

  • 5 pere
  • 5 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri faina,
  • 1 praf de copt,
  • esenta vanilie )..
  • 100 gr ciocolata - pentru glazura
  • 1 praf budinca vanilie+ 400 ml lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere:

Deci treaba e cat se poate de simpla....am taiat perele in longitudinal, le-am calit cu zahar si unt...apoi le-am asezat frumos intr-o tava...peste ele am turnat un blat simplu de pandispan ( 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina, 1 praf de copt, esenta vanilie )..

prajitura abia scoasa din cuptor trebuie lasata la racit cam 30 min...apoi se rastoarna pe un platou, astfel incat partea cu perele va fi deasupra...

peste aceasta minunatie turnam o glazura de ciocolata ( eu am topit la microunde niste bomboane )...si in final acoperim totul cu budinca de vanilie ( preparata conform  instructiunilor de pe plic)...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu fructe de padure