Am primit nu de multa vreme un pachet cu mai multe condiment pe care nu le-am mai folosit pana acum . Am cautat informatii pe net despre ele si am inceput sa le utilizez fiind foarte atenta la gust, aroma , si la cat de mult se poate percepe in preparat condimentul .
Incepem prin a ne pregati tava de chec , pe care o tapetam cu hartie de copt ; si pornim cuptorul la 180 grade sa se incalzeasca .
Separam ouale , punem galbenusurile intr-un castron mai mic si albusurile in unul mai inalt pentru a le putea bate .
Ciocolata o rupem bucati cat de mici putem si o punem intr-un vas pe foc impreuna cu 50 ml lapte , amestecam continuu in ea pana se topeste (dar atentie sa nu fiarba), adaugam si un praf de sare (praful de sare va intensifica aroma ciocolatei).Oprim focul cand este apoape topita si amestecam in ea pana nu mai avem nici o bucatica intreaga. Lasam deoparte sa se raceasca .
Peste galbenusuri punem cardamonul facut praf (eu am boabe si l-am pisat in mojar , dar puteti cumpara pliculet cu praf de cardamom)
Batem albusurile spuma tare cu un pic de sare si cu zaharul . , Adaugam galbenusurile amestecate cu cardamonul , faina si uleiul precum si praful de copt .
Omogenizam si impartim compozitia in doua parti egale . In una punem ciocolata care deja este race si omogenizam .
Acum putem turna in tava : prima data punem partea cu ciocolata pentru ca este grea , iar deasupra turnam blatul galben .
Dam la cuptor pentru 30 minute , dar faceti testul cu scobitoarea si cand scoateti scobitoarea curata atunci este gata .
Lasati sa se raceasca si serviti alaturi de cafea, lapte , sau ceai .
1
cumparati cardamon seminte si zdrobiti-le cand le folositi , praful isi pierde repede din proprietati