Prajitura cu nuci si prune

de Rocsi in Prajituri, 3 Aug 2013 | 12132 vizualizari

 

O prajitura atat, dar atat de buna ca repede mai dispare din farfurie...Multumesc bucataras Merisor pentru reteta! Ea a facut cu zahar caramelizat insa eu am ales sa fac fara caramel!

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 10 linguri zahar + 3 linguri
  • 3 linguri ulei
  • 160 gr unt + 1 cub de unt
  • 13-14 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 cana miez de nuca
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 kg prune
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci si prune:

Punem untul intr-un bol si il topim.
Separam ouale, mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul treptat si le batem pana nu se mai desprind de pe bol.
Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi uleiul, untul topit dar racit inainte.
Amestecam bine, adaugam esenta, coaja rasa de lamaie, praful de copt.

La final dam drumul fainii in ploaie si amestecam usor, de preferat cu un tel.
Miezul de nuca il prajim putin apoi il taiem bucatele.
Ungem o tava cu unt si o tapetam cu hartie de copt.
Peste hartie ungem cu acel cub de unt si asezam miezul de nuca.
Spalam prunele, le taiem pe jumatate si le punem peste nuci cu taietura in jos.
Presaram cele 3 linguri de zahar, zaharul vanilat, apoi turnam compozitia.

O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumeneste (cam 40 de minute dureaza).

Facem testul cu scobitoarea si cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca, apoi o rasturnam pe un platou.
Daca faceti cu zahar caramelizat o rasturnati calda, altfel nu o sa mai reusiti.
O pudram cu zahar si este gata pentru servit!
Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci si prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Rocsi 1

22.10.2013, 19:52

Anky se face usor si este foarte buna

LiviaOana 1

22.09.2014, 16:47

Draga mea, poti specifica, te rog, dimensiunea tavii pe care ai folosit-o?

Rocsi 1

22.09.2014, 21:32

Buna Livia. E o tava de 24/37 cm.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rom si ciocolata