Negresa cu alune

de Steffy in Prajituri, 25 Iul 2012 | 9264 vizualizari

 

Printre preferatele noastre se afla prajitura negresa, pe care o fac si in perioada postului. Acum am facut varianta de dulce si a avut mare succes.

 

INGREDIENTE

  • Pentru prajitura:
  • 200 g unt
  • 200 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 250 faina
  • 100 g cacao
  • 200 g alune maruntite
  • 4 oua
  • 1 praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 esenta rom
  • Pentru sirop:
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • o esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu alune:

Prepararea prajiturii

Untul se taie cubulete, se pune apoi cacaoa si zaharul. Se adauga toate peste laptele rece si se pun la foc mic, mestecand continuu pana obtinem o compozitie omogena. Cand da in clocot, dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit, adaugam zaharul vanilinat si esenta de rom. Apoi incorporam ouale intregi, unul cate unul, mestecand continuu. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt si alunele maruntite. Compozitia o punem intr-o tava tapetata cu faina. .

Introducem in cuptorul incins si lasam la foc mic aproximativ 40 minute.

Lasam prajitura sa se raceasca si apoi facem siropul.

Prepararea siropului

Caramelizam zaharul, peste care punem untul si esenta de rom. Turnam peste prajitura si lasam sa se intareasca.

Taiem prajitura a doua zi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mena29 1

25.07.2012, 22:00

Rocsi 1

25.07.2012, 23:53

Negresa e binevenita oricand!

elenros 1

09.12.2013, 15:57

Sigur este foarte gustoasa ,eu am facut insa una mult mai dietetica si va garantez delicioasa.
1/2 cana ulei (eu am folosit de masline)
1/2 cana apa minerala carbogazoasa
1/2 cana faina
3 linguri cacao(eu am pus 2ling de cacao bacio si una normala)
1 cana zahar
2 oua
vanilie ,coaja lamaie,nuci,migdale
1 plic praf de copt,sare.
Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pina acesta se topeste ,se adauga uleiul si apa minerala amestecand pana se omogenizeaza bine, apoi se adauga mirodeniile ,faina cacao si praful de copt amestecate si trecute prin sita,la urma albusurile batute spuma, nuci si migdale taiate am pus pe deasupra, se pune in tava tapetata cu hartie de cuptor ,se tine la 170-180° 25-30 min,se face proba cu scobitoarea.
Am pus cand am scos-o din cuptor cocos pe deasupra si gata negressa.
Pofta buna si sa-mi spuneti daca v-a placut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Brownie cu ciocolata