Prajitura cu nuca si crema de lapte

de Dea_Dea in Prajituri, 11 Sep 2013 | 18346 vizualizari

 

Tinand cont ca sotului ii place nuca , am facut aceasta prajitura delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • o lingurita praf de copt
  • CREMA
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 200 ml frisca lichida
  • SIROP
  • 150 ml apa
  • o lingura zahar
  • esenta de rom
  • DECOR
  • Ciocolata rasa.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si crema de lapte:

Blat:

Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei . Apoi se pune nuca, se omogenizeaza, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava (20x30) cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 40-45 minute. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

Crema:

150 ml lapte se pun pe foc cu zaharul. 50 ml lapte se amesteca cu amidonul. Cand laptele clocoteste se toarna amidonul amestecand continuu pana se ingrosa. Se lasa la racit. Se bate frisca si se incorporeaza in crema rece.

Sirop:

Apa cu zaharul se pun pe foc, pana se dizolva zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Asamblare

Blatul se taie in doua.Se pune o parte de blat pe platou si se insiropeaza, apoi se pune jumatate de crema, cealalta parte de blat insiropata si iarasi crema. Deasupra se rade ciocolata.

TIPS-URI

1

In crema se poate pune esenta de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si crema de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

MonaMimi 1

11.09.2013, 14:52

Teo 1

14.09.2013, 21:48

Imi place!

Georghiouadriana23 1

25.04.2014, 01:51

am facut si eu si a iesit :*

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Berlini