Tinand cont ca sotului ii place nuca , am facut aceasta prajitura delicioasa.
Blat:
Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei . Apoi se pune nuca, se omogenizeaza, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava (20x30) cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 40-45 minute. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.
Crema:
150 ml lapte se pun pe foc cu zaharul. 50 ml lapte se amesteca cu amidonul. Cand laptele clocoteste se toarna amidonul amestecand continuu pana se ingrosa. Se lasa la racit. Se bate frisca si se incorporeaza in crema rece.
Sirop:
Apa cu zaharul se pun pe foc, pana se dizolva zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Asamblare
Blatul se taie in doua.Se pune o parte de blat pe platou si se insiropeaza, apoi se pune jumatate de crema, cealalta parte de blat insiropata si iarasi crema. Deasupra se rade ciocolata.
1
In crema se poate pune esenta de vanilie.