Uitasem de reteta asta delicioasa si mi-am adus aminte cand am vazut formele la magazin.Instantaneu parca am simtit gustul ce nuca si dulceata acrisoara.
Pentru cosulete:
150 gr untura
100 gr unt
4 galbenusuri
4 linguri smantana
5 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
700 gr faina
1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat care se lasa la rece 1 ora.
Se ia cate putin aluat si se pune in forma de cosulete,modelandu-l dupa preferinta.
Pentru umplutura cosuletelor am folosit dulceata de merisoare salbatice (preferata mea) e putin acrisoara si se potriveste de minune.
Cele patru albusuri se bat spuma cu 5 linguri de zahar,zeama de lamaie,putin rom si nuca si alunele macinate.
Cu ajutorul unui posh se spriteaza cate un mot deasupra fiecarui cosulet.
Se pun in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35 de minute.
Se scot din forme dupa ce s-au racit si se pudreaza cu zahar.
E minunata combinatia de coca sfarmicioasa.dulceata acrisoara si bezea crocanta.