O prajitura care mie imi place foarte mult. Necesita putina rabdare,trebuie facuta de azi pentru maine insa rezultatul este fantastic.
Ingredient secret - gem
Foi:
Ouale se mixeaza bine cu zaharul. Adaugam untul moale si mierea. Incorporam apoi si faina cu praful de copt. Lasam aluatul impachetat in folie alimentara pentru o ora, la frigider.
Impartim apoi aluatul in trei parti egale. Intindem trei foi egale pe care le punem pe hartie de copt pe dosul unei tavi. Se coc la foc rapid.
Lasam foile sa se raceasca.
Crema:
Crema mascarpone rece de la frigider se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Frisca se bate si apoi adaugam si crema mascarpone si mixam 4-5 sec. Crema se imparte in trei parti egale.
Gemul trebuie sa fie tinut in bucatarie la caldura, pentru a fi mai usor de intins.
Pentru a monta prajitura, intindem pe o foaie o paste de crema, apoi punem gemul (ingredientul secret) dintr-un borcan si-l intindem usor. Asezam peste gem a doua foaie si procedam la fel. Asezam si cea de-a treia foaie peste care intindem crema cat mai uniform si deasupra gemul.
Prajitura se da la rece, de preferat, peste noapte.
Cand se portioneaza, se poate decora cu zmeura proaspata si frunze de menta.