Desert prajitura cu zmeura si crema mascarpone

de Veronica22 in Prajituri, 14 Oct 2017 | 3544 vizualizari

 

O prajitura care mie imi place foarte mult. Necesita putina rabdare,trebuie facuta de azi pentru maine insa rezultatul este fantastic.
Ingredient secret - gem

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 3 oua
  • 180 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 3 linguri miere
  • 600 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 500 gr mascarpone
  • 500 ml frisca
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 3 borcane de gem de zmeura
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu zmeura si crema mascarpone:

Foi:
Ouale se mixeaza bine cu zaharul. Adaugam untul moale si mierea. Incorporam apoi si faina cu praful de copt. Lasam aluatul impachetat in folie alimentara pentru o ora, la frigider.
Impartim apoi aluatul in trei parti egale. Intindem trei foi egale pe care le punem pe hartie de copt pe dosul unei tavi. Se coc la foc rapid.
Lasam foile sa se raceasca.

Crema:
Crema mascarpone rece de la frigider se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Frisca se bate si apoi adaugam si crema mascarpone si mixam 4-5 sec. Crema se imparte in trei parti egale.
Gemul trebuie sa fie tinut in bucatarie la caldura, pentru a fi mai usor de intins.
Pentru a monta prajitura, intindem pe o foaie o paste de crema, apoi punem gemul (ingredientul secret) dintr-un borcan si-l intindem usor. Asezam peste gem a doua foaie si procedam la fel. Asezam si cea de-a treia foaie peste care intindem crema cat mai uniform si deasupra gemul.
Prajitura se da la rece, de preferat, peste noapte.
Cand se portioneaza, se poate decora cu zmeura proaspata si frunze de menta. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu zmeura si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si mango