Tartă cu piersici şi zmeură

de botcrina in Prajituri, 17 Aug 2014 | 5536 vizualizari

 

Această retetă am făcut-o cu ceva timp în urmă, dar nu am avut timp să o postez, a fost delicioasă!

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 2 gălbenuşuri
  • 6 linguri de zahăr
  • 1 jumătate dintr-un plic de praf de copt
  • 1 vf. de cuţit scorţişoară
  • 1 linguriţă unt pt. uns tava
  • 4 piersici potrivite
  • 100 g zmeură
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 200 g făină
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu piersici şi zmeură:

Mixăm untul până devine moale.

Separat frecăm gălbenuşurile spumă cu 4 linguri de zahăr.

Când acestea şi-au dublat volumul se amestecă cu untul şi făina amestecată în prealabil cu praful de copt.

Frământăm până obţinem un aluat potrivit.

Ungem tava cu unt.

Întindem o foaie de aluat pe care o aşezăm în tavă.

Tăiem felii piersicile şi le stropim cu lămâie ca să nu se oxideze.

Amestecăm zmeura cu cele 2 linguri de zahăr.

Aranjăm piersicile pe marginea tartei, iar în mijloc punem zmeura.

Deasupra presărăm scorţişoară.

Dăm tava la copt la o temp. de 180 de grade.

Când este gata o scoatem şi o lăsăm să se răcească.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu piersici şi zmeură" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]