Tartă cu piersici şi zmeură

de botcrina in Prajituri, 17 Aug 2014 | 4703 vizualizari

 

Această retetă am făcut-o cu ceva timp în urmă, dar nu am avut timp să o postez, a fost delicioasă!

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 2 gălbenuşuri
  • 6 linguri de zahăr
  • 1 jumătate dintr-un plic de praf de copt
  • 1 vf. de cuţit scorţişoară
  • 1 linguriţă unt pt. uns tava
  • 4 piersici potrivite
  • 100 g zmeură
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 200 g făină
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu piersici şi zmeură:

Mixăm untul până devine moale.

Separat frecăm gălbenuşurile spumă cu 4 linguri de zahăr.

Când acestea şi-au dublat volumul se amestecă cu untul şi făina amestecată în prealabil cu praful de copt.

Frământăm până obţinem un aluat potrivit.

Ungem tava cu unt.

Întindem o foaie de aluat pe care o aşezăm în tavă.

Tăiem felii piersicile şi le stropim cu lămâie ca să nu se oxideze.

Amestecăm zmeura cu cele 2 linguri de zahăr.

Aranjăm piersicile pe marginea tartei, iar în mijloc punem zmeura.

Deasupra presărăm scorţişoară.

Dăm tava la copt la o temp. de 180 de grade.

Când este gata o scoatem şi o lăsăm să se răcească.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu piersici şi zmeură" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza dulce si piersici