Inca o prajitura delicioasa ce a stat pe masa noastra de Craciun. Merita incercata dar sa dai si la altii ca altfel, mananci din ea pana nu mai poti :D
Blaturi: Ingredientele sunt pentru doua foi de blat. Separam 4 oua, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu 5 linguri de zahar, 3 linguri ulei, 3 linguri lapte. Amestecam 1 lingurita de praf de copt cu 4 linguri de faina. Le incorporam in compozitia cu oua, apoi 1 lingurita de esenta si 4 linguri de nuca macinata. Punem albusurile peste si le amestecam usor cu o paleta de silicon. Tapetam o tava mare de aragaz cu hartie de copt, turnam compozitia blatului. Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si lasam circa 12-14 minute pana este copt blatul. Il scoatem cand este gata si il lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu celalalt blat.
Crema: Mixam galbenusurile cu zaharul. Adaugam amidonul, cateva linguri de lapte si semintele de la pastaia de vanilie. Restul de lapte il punem pe foc cu pastaia de vanilie. Cand da in clocot, pastaia de vanilie o scoatem si o aruncam, dam focul la mic si adaugam amestecul cu amidon. Invartim continuu sa nu faca cocoloase, pana se ingroasa ca o budinca. Tragem de pe foc, acoperim cu folie si lasam sa se raceasca. Mascarponele il mixam cu zaharul pudra. Peste, punem crema ce s-a racit, mixam usor, iar la final adaugam ness-ul. Asezam primul blat in tava, punem circa 3/4 din crema si o intindem cu o paleta. Venim cu al 2 lea blat si ungem cu restul de crema. Presaram cateva bombonele si dam prajitura la rece. Te lingi pe degete ce buna este! :)