Chec 2 in 1 :)

de Ligia Bxl in Prajituri, 20 Iul 2013 | 4651 vizualizari

 

Foarte pufos!

 

INGREDIENTE

Chec 1:

  • 2 oua
  • 125 gr de unt
  • 1 ceasca de zahar
  • 1/2 praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • colorant alimentar

Chec 2:

  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 praf de copt
  • faina cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec 2 in 1 :):

Primul chec se face astfel:se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu untul moale la temperatura camerei cu zaharul pana devine alb,albusurile se bat spuma apoi se adauga faina(cat cuprinde sa fie o compozitie nici tare nici moale,pufoasa) se adauga praful de copt,se pun apoi albusurile batute spuma si se amesteca usor sa nu se lase.,se adauga colorantul alimentar.Se toarna compozitia intr-o forma de chec unsa cu ulei si hartie de copt,apoi se da la cuptor.Dupa ce sa copt se lasa la racit.Dupa racire se taie checul dealungul si se fac forme la alegere.

Checul 2:se separa albusurile de galbenusuri,apoi se bat spuma,galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga uleiul,faina si praful de copt,la final se incorporeaza toate cu albusul spuma.Se unge o forma de chec cu ulei si se pune foaie de copt,se toarna pe fundul tavii putina compozitie,apoi pe mijloc se pun formele si la final se adauga restul de compozitie.Se da tava la cuptor ptr coacere.Se serveste la un ceai sau cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec 2 in 1 :)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

ieri la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

ieri la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

pe 10.02 la 11:10

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cioco-coco-caffe.