Am plecat de la prajitura Laviniei,aia hitlerista ( i-a modificat denumirea,ca prea suna Hitler,intr-un fel) si am ajuns la ce vedeti mai jos......
Sper sa placa,acolo unde o sa ajunga.....colturile raman la mine......
Blatul 1:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o bezea consistenta.Apoi adaugam gelbenusurile,omogenizam bine.Faina,cacaoa,praful de copt le amestecam si le incorporam in bezea,amestecand cu miscari incete de jos in sus.Tapetam o tava cu hartie de copt,22/28 cm,turnam compozitia in tava si nivelam,deasupra punem murele,dam tava la cuptorul preincalzit ,este gata cand trece testul scobitorii.Lasam sa se raceasca bine.
Blatul 2: procedam la fel ca la primul blat.
Krant:
Intr-o craticioara punem zaharul sa se topeasca,cand s-a lichefiat adaugam nuca,amestecam bine si rasturnam krantul pe un fund uns cu ulei,lasam la racit,dupa ce s-a racit cu un ciocanel sau in roborul de bucatarie maruntim krantul,eu l-am vrut mai mare,asa ca i-am tras ciocanele in ''cap''...
Crema:
Nuca o macinam la robot,eu am lasat-o mai mare.Intr-un vas de inox,punem nuca macinata,zaharul,zaharul vanilat si amidonul,peste acest amestec turnam laptele,ce a fost incalzit pana la punctul de fierbere.Amestecam bine sa nu se formeze cocoloase,punem vasul pe baie de abur,avand grija sa amestecam din cand in cand,lasam pana se ingroasa.Dam la rece vasul cca 1 ora.Untul il frecam sa devina o crema spumoasa,apoi luam din crema de nuca racita,cate o lingura si adaugam peste unt,mixam bine,procedam asa pana terminam crema de nuca sa o incorporam in unt.
Separat batem bine frisca ,adaugam o lingura de sos de ciocolata si 2-3 linguri din krantul pisat.Restul de krant il pastram pentru ornat deasupra.
Asamblare:
Asezam blatul 1 pe o tava,intindem crema de nuca uniform,apoi punem blatul 2,lasam la frigider cat timp pregatim frisca.Apoi intindem deasupra frisca,uniformizam si presaram restul de krant.Dam la frigider prajitura si o taiem dupa 3-4 ore de stat la rece.Deci acum cand scriu reteta e inca la rece.....urmeaza sa o tai,mai pe seara.....
1
calm,rabdare...trebuiesc sa se raceasca bine,atat blaturile,cat si crema.....