Daca tot e Dragobetele azi, va recomand sa incercati o tarta delicioasa si de efect (spun eu) cu mere si crema mascarpone, in forma de inima.
Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora.
Intre timp, mixezi oul cu crema mascarpone si zaharul macinat si adaugi extractul de vanilie. Cureti marul, il tai cubulete si il amesteci cu crema mascarpone.
Scoti aluatul de la frigider, intinzi o foaie si o transferi in tava unsa cu unt. Indepartezi surplusul de aluat, intepi aluatul din loc in loc, il acoperi cu hartie de copt si boabe de fasole si il coci pentru 15 minute, la 200 de grade C.
Scoti aluatul din cuptor si torni crema mascarpone.
Tai merele in jumatate, scoti cotorul, iar apoi le feliezi cu ajutorul unui cutit special, formand fasii foarte subtiri. Fasiile obtinute le rulezi una peste alta pentru a obtine un trandafir, pe care ii asezi peste crema. Poti sa ornezi intreaga tarta cu trandafiri.
Introduci tarta in cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru 30-35 de minute, pana se inmoaie merele. O lasi sa se raceasca si o servesti.