Niste mure de padure ,care au venit la oras ,mi-au zis ...cumpara-ne si nu te vom dezamagi.....au avut dreptate....
Blatul :
Albusurile le batem bine cu un praf de sare, pana devin o spuma tare.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,apoi adaugam uleiul ca la maioneza si faina amestecata cu praful de copt si curcuma.Incorporm bine toate ingredientele si adaugam albusurile,avand grija sa amestecam cu miscari lente de jos in sus.Pregatim o tava cu hartie de copt,32/22 cm,turnam compozitia in tava si dam tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit.
Sirop :
Intr-o craticioara ardem zaharul,apoi turam apa si adaugam si lingura de piure de mure,lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.Se lasa la racit.
Crema :
Intr-o craticioara punem frisca lichida,smantana,zaharul ,ciocolata maruntita si murele facute piure.Punem craticioara pe foc,amestecand pana se topeste ciocolata,nu lasam sa fiarba.Separat hidratam gelatina cu apa rece si apoi o incorporam in crema,dupa ce am luat-o de pe foc.
Asamblare :
In tava in care am copt blatul punem folie alimentara,asezam blatul,il siropam si turnam deasupra crema.Dam tava la frigider,pana a doua zi.Cand a inceput sa se intareasca suficient,ornam cu mure.A doua zi portionam frumos prajitura si servim cu placere,daca avem,daca nu doar servim....