Prajitura cu migdale si dulceata de pere (de post)

de _Alina_ in Prajituri, 26 Apr 2013 | 4601 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 330 g faina
  • 100 g migdale tocate
  • 115 g zahar
  • 300 ml apa calduta spre fierbinte
  • 50 ml ulei
  • 2 lg dulceata de pere
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 si 1/2 lgt otet alb
  • Decor
  • Optional - 1 cutie de lapte de cocos (doar partea solida)
  • fulgi de migdale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu migdale si dulceata de pere (de post):

1. Preincalzim cuptorul la 190°.

2. Faina o amestecam cu migdalele zdrobite si cu praful de copt. 

3. Apa o amestecam cu zaharul, uleiul, otetul si o incorporam in faina.

4. La final incorporam dulceata de pere si coaja de lamaie.

5. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 30 min.  Testati cu o scobitoare - daca iese curata => blatul este copt. Lasam sa se raceasca in tava.

6. Omogenizam putin laptele de cocos cu ajutorul mixerului.

7. Taiem prajitura in patrate pe care le ornam cu lapte de cocos si cu fulgi de migdale.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu migdale si dulceata de pere (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Linzer cu aluat ras si dulceata de gutui si nuca