de toamna tarzie...
Pentru umplutura, am ras merele ( cu coaja ) le-am calit cu zaharul. Cand s-au inmuiat si s-a lasat zeama am adaugat nucile, esenta rom si scortisoara, apoi am lasat sa se racoreasca.
Faina am pus-o intr-un castron in care am adaugat untul taiat cubulete, zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, sare, smantana, praful de copt, coaja de portocala rasa, apoi am omogenizat pana am obtinut un aluat nici prea tare, nici prea moale astfel incat sa se poata intinde. Aluatul l-am impartit in doua. O parte am intins-o pe hartia de copt in tava, intepat aluatul cu furculita si l-am introdus la cuptor 10 min. Dupa ce am scos tava am presarat putin pesmet, am turnat compozitia de mere. Am intins si a doua foaie si am intepat cu furculita. Am introdus la cuptorul preincalzit approx 1 ora. Se portioneaza dupa ce se raceste si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Pofta buna!