Islere cu migdale

de Bianca20 in Prajituri, 28 Iul 2015 | 7352 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g. faina;
  • 100 g. migdale;
  • 100 g. zahar;
  • 180 g. unt;
  • un praf de sare;
  • gem de caise, prune etc;
  • 150 g. ciocolata amaruie.
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere cu migdale:

 Faina se cerne impreuna cu sarea intr-un bol. Se adauga untul rece si taiat cubulete. Se amesteca pana ce se formeaza un aluat sfaramicios. Migdalele si zaharul se dau impreuna prin blender si se adauga peste aluat. Se framanta bine sa se omogenizeze. Se impacheteaza in folie alimentara si se da la frigider pentru 30-60 de minute. Dupa recerea timpului, se scoate aluatul si se intinde o foaie subtire de 5-6 milimetri. Se decupeaza cerculete cu o forma si se pun in tava de copt tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor pentru 8-10 minute la 200 de grade. Se scot si se lasa la racit cateva minute in tava, dupa care se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet. Se pune gem pe o parte din fursecuri si se acopera cu celelalte. Se orneaza cu ciocolata topita pe baie de aburi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere cu migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Sidy 1

16.10.2015, 08:02

Cat de bune tre'sa fieeeeeee !

Criss 1

16.10.2015, 08:47

Ancutsa 1

01.03.2021, 22:37

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Islere cu gem