Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

de mickyapostu in Prajituri, 11 Sep 2014 | 14171 vizualizari

 

O negresa pe gustul meu: densa, concentrata, cu o crema fina si glazura de ciocolata parfumata cu menta. Singurul incovenient ar fi ca este o adevarata bomba calorica, asa ca va rog frumos sa va abtineti de la a manca toata tava.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 250 g unt
  • 200 g zahar 
  • 50 g cacao
  • 150 g mascarpone
  • 3 oua
  • 1 lingurita esenta vanilie 
  • 150 g faina
  • Pentru crema 
  • 100 g zahar pudra 
  • 350 g mascarpone
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • Pentru glazura
  • 200 g ciocolata min 55% cacao 
  • 100 ml frisca lichida 
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata:

Incepem prin a pregati blatul. Topim untul la microunde sau pe baie de aburi. Adaugam in untul topit (si usor racit, sa nu fie fierbinte) zaharul si cacaua si amestecam bine. 

Incorporam apoi 150 g mascarpone, cele 3 oua (cate unul pe rand), vanilia si in ultimul rand faina. 

Incingem cuptorul la 180 grade C si coacem negresa cam 40 minute pana ce trece testul cu scobitoarea.Lasati prajitura sa se raceasca cam o ora (de preferat) inainte sa punem crema. 

Pentru crema, batem 100 ml frisca lichida, adaugam apoi mascarpone si zaharul pudra. Preparam gelatina cu 50 ml apa (respectati instructiunile de pe pachet) si o incorporam la crema de mascarpone. 

Turnam crema peste prajitura rece si nivelam. Mai dam la frigider o ora - doua pana se incheaga crema. 

Pentru glazura rupem ciocolata in bucatele pe care le punem intr-un castron. Intr-un ibric punem untul impreuna cu 100 ml frisca lichida pe foc mic. Cand incepe sa fiarba luam de pe aragaz si varsam peste bucatile de ciocolata. Lasam sa stea cam 5 minute, timp in care se topeste ciocolata. Amestecam bine cu o lingura apoi pana obtinem o crema de ciocolata, fina si matasoasa. Eu am pus putina esenta de menta in ciocolata topita, mi s-a parut ca completeaza gustul de mascarpone.

Turnam glazura de ciocolata usor calduta peste crema de mascarpone si netezim suprafata. Dam la rece minim 3-4 ore sau peste noapte inainte de a servi. 

TIPS-URI

1

Tineti prajitura la frigider, nu va doriti sa se inmoaie crema sau sa se topeasca ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Merisor 1

12.09.2014, 14:44

O bunatate de negresa ai adus!

Lia_ 1

12.09.2014, 19:07

moaaaamaa ce apetisant arataaaa ...

dantes 1

13.09.2014, 07:35

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa din albusuri cu ciocolata si crema de lamaie