Prajitura cu mere si gris

de Strawberries thoughts in Prajituri, 27 Apr 2014 | 18749 vizualizari

 

Habar nu am cum se numeste prajitura asta, am reteta de la mama si nici ea nu are numele "oficial" al prajiturii. Asa ca doamnele si domnii mei, daca cunoasteti reteta si stiti numele prajiturii, please share ;).
In alta ordine de idei, prajiturica asta e cu totul altceva: fara faina, fara oua si totusi cu o aroma senzationala. Acum am facut varianta cu mere, insa abia astept sa incerc si alte variante. O sa va tin la curent ;).
Sa nu uit, o incadrez in categoria deserturilor rapide, fara a pierde jumatate de zi in bucatarie :)).

 

INGREDIENTE

  • 250 g gris
  • 250 g lapte praf
  • 250 g zahar
  • 250 g unt
  • 1 kg mere rase
  • o lingurita scortisoara
  • 2 linguri zahar pt mere (obtional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si gris:

Curatam merele , le dam pe razatoare, le amestecam cu zaharul si scortisoara si le dam deoparte pana pregatim 'blatul".

Amestecam zaharul, grisul si laptele praf. Impartim amestecul in 3 parti egale (de preferabil sa le cantarim, sa nu facem ca mine unde numai egale nu au fost ;) ).

Tapetam o tava cu hartie de copt. Taiem untul in feliute foarte subtiri. Jumatate din cantitatea de unt o punem peste hartia de copt, apoi punem o parte din amestecul pt "blat" intinzand-ul pe toata suprafata tavii (eu am folosit o pensula de silicon, merge super). Peste el adugam jumatate din merele rase (le intidem si pe ele pana acomperim amestecul de gris), apoi iar o parte din amestec urmat de restul de mere rase. Deasupra punem ultima parte a amestecului pt "blat" si peste adaugam untul ramas.

Dam la cuptor la 180 grade (160 daca folosim ventilatorul) pentru 35 minute.

Lasam sa se raceasca (daca avem rabdare - eu nu am avut :)) ) si savuram.

Enjoy :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Strawberries thoughts 1

15.07.2014, 22:09

@Tania_N Laptele praf. "Liantul" este sucul din mere: la coacere ele isi vor lasa sucul care ajuta la "legarea" ingredientelor.

Valclaudia 1

15.07.2014, 22:19

iar am ajuns aici la reteta asta. O voi prepara si eu curand, ca am o gramada de mere de vara picate

Strawberries thoughts 1

21.07.2014, 19:57

@Valclaudia te rog mult sa-mi spui daca ti-a placut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere de post (2)