Aceasta e prajitura mea preferata cu mere. Se face rapid si usor si e grozav de buna.
Cureti merele de coaja, le razuiesti pe razatoarea mare, apoi le pui intr-o cratita impreuna cu 50 ml apa si 150 g zahar si le lasi sa fiarba timp de 10 minute. In acest timp, dizolvi budincile in 300 ml apa rece si le torni peste mere. Le mai fierbi impreuna 10-15 minute pana se ingroasa.
Intr-o tava cu dimensiunea de 20 x30 cm, pui un rand de biscuiti peste care torni compozitia de mere. Imediat deasupra pui un alt rand de biscuiti si lasi la rece pana prepari glazura. Daca biscuitii pe care ii folosesti sunt tari, ii poti inmuia pentru cateva secunde in compot.
Pentru glazura, amesteci apa cu frisca lichida, zaharul si cacaua intr-un vas pe care il pui apoi la foc, pana s-a topit zaharul, avand grija sa nu dea in clocot.
Pui la inmuiat in 50 ml apa rece, 10 g gelatina pe care apoi o incalzesti usor pe baie de abur, avand grija sa nu fiarba. Gelatina dizolvata o torni peste compozitia cu cacao si amesteci pana se omogenizeaza. Strecori compozitia pentru a elimina eventualele granule de cacao care nu s-au amestecat bine si o dai la rece, pentru circa 30-40 minute, pana consistenta ei devine ca o smantana mai groasa, dar totusi curge. Aceasta glazura de ciocolata astfel preparata, o torni peste prajitura si o lasi la rece pana se incheaga glazura (preferabil de pe o zi pe alta).