O prăjitură simplă , turnată care primește o notă aparte printr-o crustă crocantă.
O recomand cu căldură.
Pentru aceasta Prăjitură cu mere și crustă crocantă sunt necesare ingredientele urmatoare: oua, zahar, unt, lapte, faina, mere.
Cum se prepara Prăjitura cu mere și crustă crocantă
Batem ouale, curatam si taiem in cubulete merele, pastrand coaja. Amestecam ingredientele lichide in ordinea in care sunt enumerate, adaugam faina, praful de copt si in final merele. Turnam compozitia intr-o tava mai adanca, tapetata cu unt si faina sau cu o foaie de copt.
Din 60 g de zahar, faina si untul rece pregatim un amestec vartos pe care il faramitam peste aluatul relativ moale si punem totul la cuptor, la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute. Crusta trebuie sa fie aurie, iar gradul de coacere il incercam cu scobitoarea.
Incearca si reteta de Prăjitură cu mere și nuci, foarte gustoasa si aromata sau reteta de Tort de mere întregi, un deliciu.
iti recomandam si reteta de Tarta cu mere.