Preparare umplutura:
Merele se spala si se curata de coaja, se scot cotoarele apoi se aseaza in tava si se umplu cu zahar, peste ele se adauga compozitia de pandispan.
Preparare pandispan:
Albusurile se bat tare in asa fel incat daca intorci castronul intr-o parte sa nu cada, se adauga treptat si zaharul + zaharul vanilat, se pun galbenusurile si se omogenizeaza bine. Din clipa in care trebuie sa punem uleiul se amesteca cu lingura de lemn, nu se mai foloseste mixerul. Se pune si uleiul in reprize pentru a se incorpora in compozitie. Se pune faina treptat si se amesteca de jos in sus,se simte la mana aluatul, trebuie sa fie potrivit ceva genul celui de la chec, nu trebuie sa fie moale. La sfarsit se pune lingurita de amoniac stinsa cu zeama de lamaie.
Compozitia se toarna peste mere si se da la cuptor preincalzit pentru 30-40 minute la foc potrivit.
1
Se poate orna cu frisca si cate un mot de ciocolata.