Merele se dau pe razatoare( daca merele sunt frumoase le dau cu coaja cu tot), se pun in cratita la calit cu o cana de zahar, un praf de scortisoara si 2 linguri de gris.
Cat merele stau la racit, ne ocupam pandispan. Albusurile se bat spuma cu 8 linguri de zahar puse pe rand pana bezeua sta teapana. Peste acestea se adauga galbenusurile frecate cu foarte putina sare. Adaugam aromele( zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa etc), praful de copt si faina. La momentul adaugarii fainii am scos telurile de la mixer si am amestecat cu lingura faina pusa lingura cu lingura.
Am tapetat o tava cu unt, am pus jumatate din compozitie la copt. Cand s-a copt pe 1/2 am adaugat merele peste care am turnat ultima jumatate de compozitie. . Am lasat la copt cam 15-20 minute la foc mare. Testul scobitorii sau ochiul gospodinei este cea mai buna verificare.
La final, dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar vanilat.
Pofta buna!